11 goede redenen om Silber te lezen, het nieuwe boek van Kerstin Gier

image

1. Liv Silber is het type meisje die je graag als vriendin zou willen hebben. Ze is grappig, avontuurlijk, moedig, slim en nieuwsgierig. Dit levert mega-leuke situaties op en je zal je met haar nooit vervelen.

2. Er zitten maar liefst 4 knappe jongens in dit boek! Grayson, Henry, Jasper & Arthur. Zwijmel, zwijmel, zwijmel. Het beste is nog dat ze een vrij grote rol spelen in het boek, en allemaal een ander karakter hebben. Helaas ben ik er nog steeds niet uit wie ik het leukst vind…

3. Kerstin’s schrijfstijl is gewoon simpelweg fantastisch. Heerlijk luchtig, grappig, en je leest het zo weg. (wat er helaas wel voor zorgt dat je het veel te snel weer uit hebt… dat is dan weer een klein minpuntje XD)
4. De cover voelt net zo geweldig aan als Robijnrood, Saffierblauw en Smaragdgroen. Van dat papierachtige zachte spul 🙂 Tijdens het lezen moest ik om de paar minuten ook even de cover aaien.

5. De secrecy-blogs tussendoor zijn superleuk! Zo wordt je tijdens het lezen van het boek steeds op de hoogte gehouden van de laatste roddels rondom het leven van Liv.

6. En je weet niet wie Secrecy is! Op de blog verschijnen constant roddels waarvan niemand weet wie ze geschreven heeft. Daardoor ben je constant aan het bedenken van, ‘Goh, die en die weet dit en dit en daarom zou het best kunnen dat…’ Dat maakt het boek nog spannender dan dat het al is.

7. Het einde… Ik zal er niks over zeggen, alleen dit: ik had het niet verwacht!

8. In andere boeken sloeg ik altijd de stukken over waarin personages iets droomden, simpelweg omdat ik het altijd saai of nutteloos vond. Maar in dit boek is het juist superspannend en leuk, omdat het ook heel erg te maken heeft met Liv’s realiteit. Mijn beeld over dromen in boeken is hierdoor echt heel erg veranderd, want de dromen maken het juist echt heel erg leuk.

9. Het speelt zich af in Londen! En me likes Londen 🙂

10. Liv doet aan Kung-fu. Hoe stoer is dat?

11. En het beste is: je eigen dromen zullen nooit meer hetzelfde zijn. Zo droomde ik vannacht (nadat ik het boek had uitgelezen) dat ik aan het fietsen was, en opeens gleed de fiets onder me vandaan, omdat ik heel stijl met de weg mee naar beneden ging. Maar toen dacht ik bij mezelf, als dit nou een bmx was, en ik daar goed mee om zou kunnen gaan, dan maakt de fiets nu een salto en dan spring ik er zo, in één keer, weer heel soepel op. En dat gebeurde!)

Ik geef het boek een 8!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s